
Ders Programı Hazırlama Teknikleri konusunda öncelikle günün hangi saatlerinde ders çalıştığınızda daha çok verim elde ettiğinizi düşünün. Zihninizin açık olduğu saatleri belirleyerek Ders Programı Hazırlama Teknikleri konusuna başlangıç yapabiliriz. Programı hazırlarken mutlaka hafta içi okul programınızı göze alarak kendinize uygun saatleri belirleyerek programınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca ders programınızı saat olarak yazmak yerine gün gün hangi dersi çalışmanız gerektiğini planlarsanız sizin için çok daha yararlı ve verimli olacaktır. Ders Programı Hazırlama Teknikleri ile hafta içi okul yoğunluğu olacağından hafta içi ve hafta sonu ders programı mutlaka ayrı olmalı ve hafta sonu ders programına biraz daha ağırlık verilmesi gerekmektedir.
Ders Programı Hazırlama Teknikleri çalışmasında benzer dersler ard arda çalışılmaması gerekmektedir. Örnek verecek olursak, matematik çalıştıktan sonra fen çalışmak yerine Türkçe veya inkılap gibi sözel bir ders seçmeniz program hazırlama tekniklerinde ve verimli ve etkili ders çalışmanızda size yardımcı olacaktır. Ders Programı Hazırlama Teknikleri konusunda en çok çalışmaya ihtiyacınız olduğunuz dersleri ve konuları mutlaka tüm haftaya yayılarak çalışılması gerekmektedir. Ders Programı Hazırlama Teknikleri konusu önemli olduğu kadar ders çalıştığınız odanın düzeni de ders çalışmanız da bir o kadar etkili olacaktır. Ders çalışacağınız odanız ne kadar düzenli olursa, ders çalışma veriminiz o kadar artacaktır. Ders çalışma ortamınızda dikkatinizin dağılmasına yol olacak hiçbir nesnesinin bulunmaması gerekmektedir.
Ders Programı Hazırlama Teknikleri konusunda mutlaka ders programı hazırlarken formül defteriniz olsun. Bu formül defteriniz her ders programı hazırladığınızda yanınızda bulunsun ki formüllere göre doğru ders programı hazırlayabilesiniz. Yaptığınız çalışma programını yanınızda taşıyabileceğiniz bir deftere yazmanız çok faydalı olacaktır. Ders Programı Hazırlama Teknikleri ile hazırladığın çizelge de kendine bir hedef belirle. Çalıştığın derslerin listesini ve o konularla ilgili kendinize birkaç soru oluşturun ve bu soruları cevaplayın. Cevapladığınız soru miktarına göre hangi ders daha yoğun çalışman gerektiğini ortaya çıkaracaksınız. Ders Programı Hazırlama Teknikleri konusunu özetlemek gerekir ise, verimli olduğunuz saatleri mutlaka belirleyerek, sessiz bir ders çalışma ortamı yaratarak kendinize ders çalışmanız sizin açısında en verimli çalışma yöntemi olacaktır.
Not: Fi Koç’tan Online Öğrenci Koçluğu Almak istiyorsanız 0552 334 87 55 whatsapp iletişim hattımızı kullanarak detaylı bilgi edinebilir, http://fikoc.com.tr/randevu-olustur-2 panel linkine tıklayarak randevu oluşturabilirsiniz. Güncel Fiyat Listesi Bilgisi İçin Bu Linki Tıklayabilirsiniz: https://fikoc.com.tr/0dan-dereceye-yukselmek-icin-fi-koc/