Deneme Çözme Taktikleri

Deneme Çözme Taktikleri

Sınav sürecinde öncelikli olarak konular öğrenilir, çözülen sorularla öğrenilen konular pekiştirilir ve ardından eksik olan konuların analizini yapmak üzere süre dahilinde denemeler yapılır. Deneme çözümü bu yolda önem arz eden bir husus olup yabana atıldığı taktirde büyük sorunlar oluşturabilecek bir durumdur. Deneme Çözme Taktiklerinizi belirleyerek sınava doğru bir şekilde girmeniz sizi hayallerinize hazırlayacaktır.

Deneme Çözme Taktiklerinde ilk taktiği süre bazında ele alabiliriz. Özellikle TYT kısmında süreyi iyi kullanmak ve soruları da kısa süre içerisinde en doğru şekilde çözebilmek sizi rakiplerinizden artı bir öne yazacaktır. Sınav günü geldiğinde süre konusunda afallamamak için konuları henüz yeni öğrenmeye çalıştığınız aylarda – ilk üç- dört ayda – haftanın bir günü 135 dakikalık süre dahilinde sessiz bir ortamda TYT sınavınızı yapabilirsiniz. Her hafta yapmaya devam ettiğiniz bu rutin sizi sınava en baştan hazırlayacaktır. Son birkaç ay kala ise zaten büyük ihtimal TYT konularınızın tamamı bitmiş olacak ve hal böyle olunca da haftanın beş günü veya altı günü denemenizi yapabilirsiniz. Bu hem konuları sürekli olarak pekiştirmenizi sağlayacaktır hem de süre konusunda sorun yaratabilecek olan tüm ihtimalleri rafa kaldıracaktır. Deneme Çözme Taktikleri ile sorunlarınızın son günlerde nüksetmesini önleyeceksiniz. Rahat bir şekilde sınavınıza girerek hayallerinize atacak olduğunuz ilk adımın verdiği mutluluğu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Deneme Çözme Taktiklerinin bir diğer hususu ise sınava ilk hangi ders ile başlayacak olmanızı belirlemektir. Aslında ÖSYM kitapçığındaki ders sırası – Türkçe, sosyal bilgiler, matematik, fen – sizin gideceğiniz en ideal sıralama olacaktır. Çünkü özellikle Türkçe ile sınava başlamak hem zihin olarak sizi açacak hem de sınavın stresini paragraf okuyarak atmanızı sağlayacaktır. Fakat her ne kadar kitapçığın ilk sayfasında Türkçe dersi yer alsa da sınava sizin iyi olduğunuz, kendine güveninizin olduğu dersle başlamanız hem sınava özgüvenli bir şekilde devam etmenizi sağlayacak hem de sizi diğer dersler için motive edecektir. Bu önemli bir etkendir. Ama tabii ki Türkçe dersindeki uzun uzun olan paragraflar çok fazla kafa yorduğu için en başta çözmekte yarar olabilir. Sona bırakıldığında beyin psikolojik olarak yorulduğundan ötürü paragrafları çözerken algıda zorluk çekebilirsiniz. Bu durumu önlemek adına ilk olarak Türkçe ile başlamak ve ardından iyi olduğunuz dersleri sırayla çözmenizde fayda vardır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz deneme çözme taktikleri için profesyonel olan ve özellikle alanında uzman kişiler tarafından destek almanızda büyük yarar olacaktır. En iyi deneme çözme taktiklerini bir profesyonel koç ‘la sizi gözlemleyerek ve deneme yanılma tekrarları yaparak size en iyi gelen taktikleri belirleyebileceksiniz. Görüşmeler Skype veya Whatsapp üzerinden karşılıklı olarak belirlenmiş olan gün ve saatlerde yapılmaktadır. Bu harika imkanlardan yararlanmak istiyorsanız Whatsapp iletişim hattımız 0850 308 16 18 numarasından veya www.fikoc.com.tr panel linkinden randevunuzu alabilirsiniz.