YDT, açılımı “Yabancı Dil Testi” olan ve 12.sınıf öğrencilerinin ya da lise mezunu olan kişilerin dil puanı ile öğrenci alımı yapan 4 yıllık bölümlere gidebilmek için 2018 yılından beri girdiği sınavdır. YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 3. oturumudur. YDT'de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 farklı dilden sınav yapılmaktadır. Adaylar sınava bu beş dilden herhangi birini seçerek girmektedir.
YDT toplam 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır. Üniversite hayali kuran öğrenciler için oldukça önemli olan YDT’de adaylar paragraf, kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri, diyalog tamamlama ve boşluk doldurma gibi çeşitli soru türlerinden oluşan bir test çözmektedir. ÖSYM’nin açıklamış olduğu 2023 sınav takvimine göre 18.06.2023 Pazar günü gerçekleşecek olan YDT'nin sonucu 20.07.2023 Perşembe günü açıklanacaktır.
Yabancı Dil Testi (YDT), adayların seçmiş oldukları yabancı dil türüne göre girdikleri test üzerinden kelime ve gramer bilgileriyle birlikte okuma ve anlama becerilerini ölçülmektedir. Sınav içeriğinde yer alan sorular genel bağlamda cümle tamamlama, paragraf tamamlama, kelime, gramer, çeviri, durum, diyalog soru tiplerinden oluşuyor. Bu bilgilerden yola çıkacak olursak izlenilecek olan yollar sırasıyla;
*Gramer Çalışmaları
- Sınavda yer alan gramer konuları ile çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Soru tiplerine hâkim olmak veya çok iyi bir kelime altyapısına hâkim olmak önemli fakat gramer bilgisi eksikse soruları çözerken bile çok zorlanırsınız. Bu anlamda gramer konularını detaylı olarak ele aldığımız “YKSDİL Gramer” adlı yazımızı inceleyerek konu başlıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
- Ayrıca gramer çalışmalarınızı oldukça kolaylaştıracak ve düzenli bir şekilde gramer öğrenimi sağlayacak olan YKSDİL Gramer Defteri’ni yardımcı kaynak olarak edinebilirsiniz. Bu defter, YKSDİL çalışmalarınızda bir gramer konusu ya da soru tipi ile ilgili çalışmalarınızı en temel düzeyden en ileri düzeye kadar düzenli olarak tutmanızı sağlayacaktır.
*Kelime Çalışmaları
- Birçok dil sınavında olduğu gibi YDT’de de kelime bilgisi oldukça önemlidir. Kelime öğrenimi zamana yayılacak bir süreç olduğu için çalışmalarınızın başından sınava kadar kelime çalışmalarını aksatmadan sürdürmek gerekir. Kelime çalışmaları için ilk önerimiz YKSDİL Kelime Defteri tutmanız. Bu deftere alınan eğitimler ve bireysel çalışmalar doğrultusunda karşılaşılan kelimeler not edilmeli. Sonrasında ise not edilen bu kelimeler düzenli aralıklarla tekrar etmelidir. Sınava kadar bu çalışma her gün düzenli olarak yapılırsa kelime öğrenimi %90 tamamlanmış olur. Kelime öğreniminde ne kadar çok çalışma ve tekrar gerçekleşirse öğrenilen bilginin zihnimize yerleşmesi o kadar artmaktadır.
- Kelime çalışmalarında yine adayların ihtiyaç duydukları en önemli kaynaklardan birisi şüphesiz sözlüktür. Bu anlamda sadece dil sınavları için özellikle oluşturulmuş RH Sözlük (Google Play, App Store) uygulaması birçok sınav adayı tarafından tercih edilmektedir. YDS, YÖKDİL ve YKSDİL sınavları için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz RH Sözlük’te kelimelerin Türkçe anlamlarının yanında aratılan kelimeyle ilgili preposition, collocation vb. farklı kullanımlarını öğrenebilir ve örnek cümlelerde nasıl yer aldığını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, kelime kaydetme, kelime bildirimi, sesli ve görüntülü kelime arama vb. diğer özellikleri ile birlikte de YDS’ye yönelik verimli kelime çalışmaları yapabilirsiniz.
*Soru Tipi Çalışmaları
- Gramer çalışmalarını tamamladıktan sonra kelime çalışmaları devam ederken sınav soru tipi çalışmalarına geçiş yapabilirsiniz. Soru tipi çalışmaları yaparken her bir soru tipini ayrı ayrı ele almanız gereklidir.
YDT Soru Tipleri;
*Kelime Bilgisi – (5 soru)
*Dil Bilgisi – (10 soru)
* Cloze Test – (5 soru)
*Cümleyi Tamamlama – (8 soru)
*İngilizce Verilen Cümlenin Türkçe Karşılığını Bulma – (6 soru)
*Türkçe Verilen Cümlenin İngilizce Karşılığını Bulma – (6 soru)
*Paragraf – (15 soru)
*Anlamca En Yakın Cümleyi Bulma – (5 soru)
*Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma – (5 soru)
*Verilen Durumda Söylenecek İfadeyi Bulma – (5 soru)
*Diyalog Tamamlama – (5 soru)
*Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma – (5 soru)
- Soru çözüm sürecinde en az soru çözümü kadar yanlış çözülen soruların analiz edilmesine de vakit ayrılması gerekiyor. Yanlış yapılan sorunun neden yanlış yapıldığı ve nasıl doğru çözülebileceği analiz edilmezse soru çözmenin anlamı kalmayacaktır. Bu yüzden soru çözümünden sonra mümkünse tüm testin veya tüm denemenin analiz yapmak, soruların nasıl daha hızlı ve doğru çözülebileceğini analiz etmek büyük önem arz ediyor.
- Bu süreçte 10 yılı aşkın tecrübesiyle dil sınavlarında başarısını kanıtlamış olan Remzi Hoca’nın kurmuş olduğu remzihoca.com platformu üzerinden YKSDİL Eğitimleri’ne katılarak çalışmalarınıza yön verebilirsiniz. Bu platformda sınav hazırlık süreci için saymış olduğumuz gramer, kelime, okuma, anlama, deneme çözümü gibi unsurlar bir platform üzerinden farklı bir kaynağa ihtiyaç duyulmadan sunulur ve süreç boyunca bütün bu çalışmalar Remzi Hoca yönlendirmeleri ile profesyonel bir şekilde tamamlanır.
- Sınava yönelik soru tipi çalışmalarınızda ücretsiz olarak indirebileceğiniz YKSDİL Soru Tipi Ücretsiz Kaynakları’nı edinerek soru çözüm pratiklerinizi arttırabilirsiniz.
*Okuma Çalışmaları
- YDT bir bakıma okuduğunu anlama sınavıdır. Bu açıdan YDT çalışmaları yaparken kelime öğreniminin yanında bol bol okuma yapmak gerekir. Okuma becerilerinin geliştirmeniz en iyi yolu sınava yönelik parçaları içeren bir kaynak edinmek olacaktır. Bu anlamda Türkiye’de ilk dijital içerik desteği olan More Than Reading 1 ve More Than Reading 2 kitaplarını önerebiliriz. Kitabı satın aldığınızda içerisinde yer alan okuma metinlerinin dışından platform.remzihoca.com adresi üzerinde bulunan “Okuma” uygulamasındaki ek metinlere 1 yıl süre ile erişim imkânı sunulmaktadır. Dijital ürüne erişim süresi More Than Reading 2 kitabı için 2 yıldır.
*Deneme Çözümü
- YDT çalışmaları için sıraladığımız tüm adımlar bir bütün olarak ele alınıp çalışma yapılmalıdır. Bu adımların en sonu ise deneme çözümüdür. Deneme sınavı çözerken vereceğimiz ilk öneri gerçek sınavdaymış gibi çözüm yapmanız olacaktır. Denemeyi çözerken mutlaka süre tutun. Süre tutmak gerçek sınavda zaman yönetiminizin gelişmesine yardımcı olacaktır. Öncelikle çok iyi bildiğiniz sorulardan başlayın. Size zaman kaybettirecek soruları not alıp daha sonra geri dönerek daha odaklı bir çözüm sağlayabilirsiniz.
- Deneme çözümü çalışmaları için YDS, YÖKDİL ve YDT için oldukça faydalı olan RH YDS Deneme Sınavları kitabını önerebiliriz. Kitap içerisinde yer alan denemeleri ayrıca dijital olarak çözebileceğiniz Deneme Sınavları uygulaması 1 yıl süre ile kullanılabiliyor. Ayrıca uygulama üzerinden deneme çözüldükten sonra sınav sonucu detaylı değerlendirme raporu olarak kullanıcıya sunuluyor. Bu değerlendirme raporu sayesinde soruların detaylı çözüm açıklaması, eksik konular, hedef puan için çözülmesi ve çalışması gereken konu başlıkları gibi detaylar hakkında bilgiler verildiği için kullanıcı bu rapor sayesinde çalışmalarına yön verebilir.
Bütün bu bahsedilen çalışma yöntemlerini yapan adaylar için YKSDİL’de başarı sağlamak kaçınılmaz olacaktır. Bireysel imkanlar dahilinde yapılacak çalışmalarla bile bu sıralama göz önünde bulundurularak planlama yapılırsa çok büyük ilerleme sağlanmış olur. Tabi ki unutulmaması gereken en önemli 2 şey disiplin ve özveridir. Sınav çalışmalarınızda başarılar dileriz.
YKS 'de DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyen adaylar YDT oturumuna katılmak zorundadır. Oturuma katılacak olan adayların YDT’ye çalışırken dikkat etmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:
YDT İngilizce, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT İngilizceye çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:
YDT çalışmaya başlamadan önce yapılması gereken şeylerden biri hedef belirlemektir. Hedefi olan adaylar ders çalışmaya daha kolay motive olmaktadır. Belirli bir hedefin hayalini kurdukları için de daha istekli ders çalışmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra düzenli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu ders çalışma programı her adayın kendi bilgi birikimine uygun ve uygulanabilir olmalıdır. Bu programa disiplinli bir şekilde uyulmalıdır.
Yabancı Dil Testi'ne hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol İngilizce kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim almaktadır.
Kelime öğrenme konusunda defter tutmakta da fayda vardır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital bir ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmede faydalıdır. Bu yöntem sayesinde kelime öğrenmek kolaylaşmaktadır.
YDT İngilizce çalışırken adayların teknolojiden yararlanmasında fayda vardır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek çeşitli konulara çalışılabilmekte, çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.
YDT İngilizce çalışırken, İngilizceyi günlük yaşamın içine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini İngilizce yapmak, İngilizce haberler izlemek veya okumak, İngilizce içerik tüketmek faydalı olmaktadır.
Yabancı Dil Testi’ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır.
YDT Almanca, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Almanca çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:
YDT Almanca çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Belli bir hedefi olan adaylar ders çalışma konusunda daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra bilinçli ve sistemli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Adaylar kendi bilgi birikimine uygun, gerçekçi ders çalışma programları oluşturmalı ve bu programları disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.
YDT Almancaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, Yabancı Dil Testi'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Almanca kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim elde etmektedir.
Kelime öğrenme konusunda defter tutmakta faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmede faydalıdır. Bu yöntem sayesinde kelime öğrenme süreci gözlemlenebilmekte ve kelime öğrenmek kolaylaşmaktadır.
YDT Almanca çalışırken adaylar internetten yaralanmalıdır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek çeşitli konulara çalışılabilmekte, çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.
Yabancı Dil Testi Almanca çalışırken, Almancayı günlük yaşamın içerisine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Almanca yapmak, Almanca haberler izlemek veya okumak, Almanca içerik tüketmek faydalı olacaktır.
YDT'ye çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı artırılmalı ve bol miktarda kaliteli deneme çözülmelidir.
YDT Arapça, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Arapça çalışırken dikkat edilmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:
YDT Arapça çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Hedefi olan adaylar ders çalışma konusunda daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra düzenli ve uygulanabilir bir ders çalışma planı oluşturmalıdır. Ve bu planı disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.
Yabancı Dil Testi Arapçaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Arapça kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim elde etmektedir.
Kelime öğrenme konusunda defter tutmak da faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmede faydalıdır.
YDT Arapça çalışırken adayların teknolojiden yararlanmasında fayda vardır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek birçok konuya çalışılabilmektedir. Çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.
YDT Arapça çalışırken, Arapçayı günlük yaşamın içine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Arapça yapmak, Arapça haberler izlemek veya okumak, Arapça içerik tüketmek faydalı olacaktır.
Yabancı Dil Testi'ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı da artırılmalıdır.
YDT Rusça, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Rusça çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:
YDT Rusça çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Belli bir hedefi olan adaylar ders çalışma konusunda daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra uygulanabilir ve sistemli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu planı disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.
Yabancı Dil Testi Rusçaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Rusça kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim elde etmektedir.
Kelime öğrenme konusunda defter tutmak faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır.
YDT Rusça çalışırken adaylar teknolojiden faydalanmalıdır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek birçok konu çalışılabilmekte, çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.
YDT Rusça çalışırken, Rusçayı günlük yaşamın içerisine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Rusça yapmak, Rusça haberler izlemek veya okumak, Rusça içerik tüketmek faydalıdır.
Yabancı Dil Testi'ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı artırılmalı ve bol miktarda kaliteli deneme çözülmelidir.
YDT Fransızca, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Fransızca çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:
YDT Fransızca çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Hedefi olan adaylar ders çalışmaya daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu plan adayların kendi bilgi birikimine uygun, uygulanabilir bir plan olmalıdır.
Yabancı Dil Testi Fransızcaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Fransızca kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim almaktadır.
YDT Fransızca çalışırken teknolojiden yararlanılmalıdır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izlenebilmektedir. Çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.
YDT Fransızca çalışırken, Fransızcayı günlük yaşamın içine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Fransızca yapmak, Fransızca haberler izlemek veya okumak, Fransızca içerik tüketmek faydalı olacaktır.
Yabancı Dil Testi'ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Çok sayıda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmaktadır hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı artırılmalı ve uzman kişilerin hazırladığı kaliteli denemeler çözülmelidir.
Her sınavda olduğu gibi YDT'de de sınava çalışmaya erken başlamak fayda sağlamaktadır. Sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmayan adaylar, YDT'ye daha rahat hazırlanmaktadır. Sınava girecek adayların birçok konudan sorumlu olması, ders çalışmayı son seneye bırakmanın daha çok stres oluşturması ve 12. sınıfta normal okul dersleri ile birlikte sınava çalışmanın daha zor olması gibi nedenlerden ötürü sınava 12. sınıftan önce çalışmaya başlamak oldukça faydalıdır.
YDT’ye hazırlanırken her gün çözülmesi gereken kesin bir soru sayısı yoktur. Alt limit olarak önerilen soru sayısı sınavda adayların karşısına çıkacak soru sayısı kadardır. Yani günde en az 80 soru çözülmesi tavsiye edilmektedir. Günlük çözülecek soru sayısının artırılması adaylar açısından yararlıdır. Günde 200-250 aralığında soru çözülmesi faydalıdır. Çözülecek soru sayısı adayın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Mezuna kalmış olan veya soru çözmek için daha çok vakit ayırabilecek durumda olan adaylar çözdüğü soru sayısını artırmalıdır. Aktif eğitim hayatı olan veya bir yandan işte çalışıp bir yandan da sınava hazırlanan adaylar gibi soru çözmek için kısıtlı vakti bulunan adayların en azından günde 80 soru çözüyor olmaları sınav puanına olumlu etkide bulunacaktır.
Kaynak seçimi yabana atılacak bir konu değil ve önünüze gelen kaynağı satın almamalısınız. Kaynak satın almadan evvel işinde uzman olan kişiler ile iletişime geçmenizde büyük fayda olacaktır.
YKS Kaynak Önerileri içerisinde en önemli önerilerden biri de şu olacaktır: Videoları çözümlerin mevcut olması. Çünkü çözebildiğiniz sorular değil çözmekte zorluk çektiğiniz sorular önemlidir. Çözemediğiniz sorular da kitap aralarında çürümeye yüz tutmamalıdır. Çözemediğiniz soruları her zaman çözdüremeyebilirsiniz. Ama video çözümlü kaynaklar satın alarak rahatlıkla çözemediğiniz soruların video çözümlerini izleyerek sorunlarınızı en dibe indirebilirsiniz.
Günümüzde teknolojinin her alanda yer almasıyla beraber hayatın bir vazgeçilmezi haline gelen teknoloji, sınavlara hazırlık aşamasında da karşımıza çıkmaktadır. Özellikle dershane türünden kurumlarda eğitim almak istemeyip, evde rahat bir şekilde çalışmak isteyen fakat nasıl çalışacağını bilemeyen öğrenciler için teknoloji tabanlı eğitim modülleri karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda sağlam bir hazırlık yapmak isteyen öğrenciler için kolaylık sağlayan Fikoç’un geliştirdiği yapay zeka destekli koçluk platformu sayesinde öğrenciler haftalık planlama yapabilir, soru, deneme ve kaynak takiplerini kolayca görebilirler. Tek tıkla Fikoç’una ulaşabilirler. Amaç sadece rehberlik hizmeti sunmak değil, çözüm odaklı olarak birçok öğrencinin eksiği olan taktik, motivasyon, planlama gibi komplike bir eğitim sunmaktır. TYT-AYT kaynak önerilerini öğrencinin düzeyine ve kaynakların kalitesine göre belirlenir. Böylece öğrenci düzeyi düşük ise çözemeyeceği yayını alıp çözemediği için motivasyon kırıklığına gitmemiş olur. Aynı şekilde öğrencinin seviyesi yüksek ise seviyesinden düşük kaynaklar çözüp kendini sürekli tekrar etmemiş olur. Bu iki durumda da öğrenci kazançlı çıkmaz. Bu nedenle Fikoç’a yönlenmek çok daha iyi olacaktır.